רישום ילדים שנולדו בפונדקאות בחו"ל – עובדות חשובות
עובדות שיכולות לסייע לכם בהליך רישום ילדים שנולדו בפונדקאות בחו"ל, במרשם האוכלוסין בישראל, עבור ילד שנולד בהליך פונדקאות בחו"ל.
- הורה לא ביולוגי, לא חייב לאמץ את הילד בכדי להירשם כהורה במשרד האוכלוסין.
- ילד אשר נולד להורה ישראלי, זכאי לקבל אזרחות ישראלית ובתנאי שיוכח קשר גנטי.
כל אדם (זוג, זוג חד מיני, אם יחידנית, אב יחידני) שהרחיבו את התא המשפחתי על ידי פונדקאות בחו"ל, רשאים לאחר שהביאו את הילד/ה לארץ, לבצע רישום במרשם האוכלוסין ובתנאי שהוכח במרשם האוכלוסין (בפני פקיד המרשם) כי אחד מההורים הוא ההורה הביולוגי של הילד. במידה ומדובר בהורה שהוא לא ההורה הביולוגי, חל איסור לדרוש ממנו לאמץ את הילד לשם הרישום שלו במרשם האוכלוסין.
כיצד מתבצע רישום הילד של ההורה הביולוגי
על ההורים להגיע למשרד הפנים ולבקש את רישום הילד מפקיד המרשם. בהגיעם למשרד הפנים, יש להצטייד במסמכים המאמתים כי אחד מההורים הוא ההורה הביולוגי של הילד. בין המסמכים המאמתים את העובדה כי אחד ההורים הוא הורה ביולוגי, ניתן להמציא תעודת לידה / פסק דין מהמדינה בה התבצע הליך הפונדקאות – מסמך באמצעותו ניתן להסיק ללא עוררין כי אחד מההורים הינו הורה ביולוגי. שימו לב כי יש להציג מסמך המציין באופן ברור מי ההורה הביולוגי.
מסמך נוסף אותו ניתן להציג לשם רישו הילד במרשם האוכלוסין הוא פסק דין מבית משפט לענייני משפחה. פסק הדין יינתן על ידי בית המשפט לאחר שיוכיחו ההורים קשר גנטי לילד (לפחות של אחד ההורים). את הקשר הגנטי ניתן להוכיח על ידי בדיקות גנטיות ו/או ראיה אובייקטיבית שתוכיח את הקשר הביולוגי להורה.
כיצד מתבצע רישום הילד של ההורה המאמץ
רישום ההורה המאמץ, יתבצע רק לאחר שההורה הביולוגי ביצע/יבצע את הרישום במשרד האוכלוסין. ההורה המאמץ יציג בפני פקיד מרשם האוכלוסין מסמכים כדלקמן: מסמך רשמי (לרבות תעודת לידה) מהמדינה בה התקיים הליך הפונדקאות. במסמך המתבקש, אין חובה שיצוין ההורה הביולוגי ודי בציון העובדה כי שני ההורים הם הורי הילד שנולד בהליך פונדקאות. מסמך נוסף הוא צו של בית משפט לענייני משפחה שהופק בישראל. המסמך מציג את ההורה של בן הזוג (הביולוגי) כהורה של הילד ובין היתר : צו אימוץ ו/או צו הורות פסיקתי.