קשיים רגשיים במהלך הפוריות

רשימת פסיכולוגים המטפלים בנושא פוריות

מעבר לאתגרים הפיזיולוגיים הנלווים לטיפולי פוריות כתוצאה מהפרוצדורות הרפואיות והטיפולים ההורמונאליים הנדרשים, מטופלי פוריות עשויים להתמודד עם מגוון רחב של קשיים רגשיים העשויים להיות מלווים בתסמיני דיכאון וחרדה. הקשיים הרגשיים במהלך טיפולי פוריות נובעים בין היתר על רקע היעדר היכולת להביא לעולם ילד באופן טבעי ועל רקע החשש המתמיד מכישלון ההליך הטיפולי. כאשר מדברים על קשיים רגשיים במהלך טיפולי פוריות, מדברים למעשה על מכלול שלם של קשיים המלווים במצבי רוח משתנים, מתח מתמשך, תחושת אי וודאות מתמדת, רגשות אשמה ורגשות שליליים נוספים העשויים להשפיע במידה ניכרת גם על תוצאות ההליך הטיפולי, וזאת לנוכח ממצאי מחקרים שונים מהשנים האחרונות המעידים על קשר ישיר בין מצבן הנפשי של המטופלות לבין סיכויי השגת היריון באמצעות טיפולי פוריות כאלו ואחרים.

דיכאון וחרדה בקרב מטופלי פוריות

מטופלי פוריות רבים מדווחים על תסמיני דיכאון וחרדה המלווים אותם בתהליכים השונים של טיפולי הפוריות, כאשררשימת פסיכולוגים המטפלים בנושא פוריות התסמינים מתעצמים במקרים בהם הטיפול לא צולח והם נדרשים לסבב טיפולים נוסף. תסמיני דיכאון וחרדה בקרב מטופלי פוריות כוללים בין היתר נטייה לעצבות ודכדוך, עייפות מתמשכת ולא מוסברת, נטייה להסתגרות והתבודדות ותחושה הולכת ומתגברת של חוסר שקט. במקרים מסוימים, תסמינים אלו מתגברים עם קבלת טיפולים הורמונאליים המהווים חלק בלתי נפרד מטיפולי הפריה חוץ גופית (IVF), כאשר השילוב בין קשיים רגשיים לבין חולשה כללית של הגוף כתוצאה מהפרוצדורות הרפואיות והטיפולים ההורמונאליים, עשוי לפגוע בחוסן הנפשי של המטופלות ואף לכלות את מצבורי האנרגיה הדרושים להתמודדות עם האתגרים הנפשיים והגופניים הנלווים לטיפולי הפוריות.

השפעותיהם של תסמיני הדיכאון והחרדה באים לידי ביטוי גם בקשרים הבינאישיים של מטופלי פוריות, והם עשויים להשפיע במידה ניכרת על הקשר הזוגי. זוגות המצויים בטיפולי פוריות עשויים למצוא את עצמם מתמודדים גם עם קשיים בתוך המערכת הזוגית הנובעים על רקע הקושי הרגשי שכל אחד מהם חווה ברמה האישית במהלך הטיפולים.

קשיים רגשיים במהלך טיפולי פוריות – כיצד מתמודדים?

ההתמודדות עם קשיים רגשיים במהלך טיפולי פוריות, מומלץ שתעשה באמצעות קבלת טיפול פסיכולוגי – רגשי התומך בטיפולי פוריות. טיפולים אלו מוצעים לכם על ידי רשימת פסיכולוגים המטפלים בנושא פוריות, כאשר מטרת הטיפול היא להעניק לכם את הכלים הנכונים להתמודדות עם האתגריים הנפשיים והגופניים הנלווים לטיפולי הפוריות. ברוב המקרים, מומלץ להיוועץ עם אנשי מקצוע מתחם הטיפולים הפסיכולוגיים והטיפולים הרגשיים עוד טרם תחילת טיפולי הפוריות וזאת על מנת להיחשף להיבטים הרגשיים הנלווים לטיפולי פוריות. באופן זה, תוכלו לחשוף את עמדתכם הרגשית לגבי ההליך הטיפולי, להעלות חששות ופחדים לגביו ולקבל את הכלים הנכונים אשר יסייעו לכם להתמודד עם השיניים הרגשיים הצפויים לכם.

באמצעות רשימת פסיכולוגים המטפלים בנושא פוריות תוכלו לאתר פסיכולוג ו/או מטפל רגשי בעל ניסיון מעשי בליווי נשים וזוגות במהלך טיפולי פוריות ולהבטיח לעצמכם מסגרת טיפולית תומכת אשר תסייע לכם להתמודד עם הקשיים הרגשיים ולהתגבר עליהם. במידה ומדובר בבני זוג המצויים בטיפולי פוריות, קיימת חשיבות רבה לכך שהטיפול הפסיכולוגי המוצע לכם ישלב בין טיפולים פרטניים לכל אחד מבני הזוג לבין טיפולים משותפים שמטרתם לחזק את הקשר הזוגי ביניכם.

מעבר לקבלת טיפול תומך במסגרת טיפול פסיכולוגי/רגשי, קיימת חשיבות רבה לכך שתקיפו אתכם בסביבה תומכת ותאפשרו לאנשים הקרובים אליכם להעניק לכם את כל הסיוע הנדרש לכם. כמו כן, מומלץ לשמור על שגרת החיים לאורך כל תקופת טיפולי הפוריות ולהתמקד בכל הדברים שעושים לכם טוב על הלב.

תמונה של ענבל
ענבל

מנהלת תוכן הפורטל

בחירה שגויה של רופא פוריות עלולה להכאיב

אתר הפוריות של ישראל יכול לעזור לך!

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו וכך תקבלו את החדשות האחרונות על עולם הפוריות והרופאים הטובים ביותר. 

דילוג לתוכן