פונדקאות בישראל מידע

פונדקאות בישראל מידע חשוב – פונדקאות היא דרך נוספת להקים תא משפחתי בישראל, אך לא עבור כולם. מטרתנו היא להעניק את המידע המקיף ביותר אודות פונדקאות.

אחד הערכים החשובים ביותר בחברה ובתרבות הישראלית הוא הילודה והאימהות. דבר זה, אינו בכדי, שכן מלבד תפיסות קולקטיביות

פונדקאות בישראל מידע
פונדקאות בישראל מידע

פופולאריות על פיהן ילדים מוסיפים טעם ושמחה לחיים, וגורמים להורה לגלות רבדים חדשים אודות עצמו, הצאצאים מאפשרים לשמור כי השושלת המשפחתית תמשיך להתקיים וכי יהיה מי שידאג לדורות המבוגרים בזקנתם.

עם זאת, חלק מהאוכלוסייה בארץ ובעולם אינם יכולים להביא ילדים לעולם בכוחות עצמם, בין אם בשל מחלות בעיות פיזיולוגיות שונות ובין אם בשל ליקויים ופגמים במערכת הרבייה. במקרים אלו, ניתן להיעזר בטיפולי פוריות שונים, כגון השבחת זרע, גירוי שחלתי, תרומת ביציות והזרעה תוך רחמית.

במקרים בהם אופציות אלו אינן מסייעות, ישנה האפשרות להיעזר בפונדקאית, הנושאת ברחמה עובר שנוצר מזרע וביצית של בני הזוג, שהופרו בתהליכים חיצוניים, או מביצית/זרע שנתרמו, אם בני הזוג אינם יכולים להפיק זאת בכוחות עצמם.

מי זכאי/ת להליך פונדקאות וכיצד ניתן לבצע אותו?

בהתאם לחוק הישראלי, גבר ואישה, או אישה ללא בן זוג זכאים להיעזר בהליך פונדקאות, כל עוד הם עונים על מספר תנאים עיקריים.

  • עליהם להיות בגירים ותושבי ישראל.
  • האישה אינה יכולה להיכנס להיריון באופן טבעי, או שאם תיכנס להיריון הדבר עלול לסכן את בריאותה או את חייה.
  • קבלת אישור מוועדה מיוחדת לאישור הסכמים לנשיאת עוברים – האישור ניתן בתנאי שבני הזוג, או האישה (אם מיועדת יחידה) מתאימים מבחינה רפואית ופסיכולוגית להליך, וכי הם מקבלים ייעוץ מגורם טיפולי מקצועי שהציג להם אפשרויות הורות אחרות מלבד הפונדקאות.

החוק מורה על בני זוג שמבקשים לבצע הליך פונדקאות להיעזר בזרע של בן הזוג ובתרומת ביצית, במקרה הצורך, כל עוד אין מדובר בביצית הפונדקאית. במקרים בהם מדובר באישה ללא בן זוג, יש באפשרותה להיעזר בתרומת זרע, ובתנאי שהביצית המופרית הנה שלה בלבד.

בניגוד למקומות אחרים בעולם, בישראל הליך הפונדקאות אינו מוצע לזוגות חד מיניים.

התחנות בדרך להליך הפונדקאות בישראל מידע

על ההורים המיועדים להגיש מסמכים שונים לוועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים ולקבל אישור ראשוני לביצוע התהליך.

  • יש לאתר פונדקאית ייעודית שעברה לידה אחת לפחות. ניתן לאתר את הפונדקאית באופן עצמאי, או להיעזר בארגונים שונים המטפלים במטרה זו.
  • לאחר איתור הפונדקאית יש להגיש מסמכים הנוגעים להורים המיועדים ולפונדקאית, הכוללים בין היתר הסכם שנערך על ידי עורך דין בין כלל הצדדים.
  • קבלת אישור הועדה וביצוע הפרוצדורה הרפואית.

ההליך הרפואי

פרוצדורה נעשית על ידי הפריה חוץ גופית, במהלכה משתילים ברחמה של הפונדקאית ביצית מופרית, שנוצרה מזרע בן הזוג וביצית האם המיועדת, או ביצית שנתרמה.  לאחר מכן, אם הביצית נקלטת כראוי, מתחיל תהליך ההיריון המסתיים תשעה חודשים לאחר מכן בחדר הלידה. בשלב זה, הפונדקאית והאם המיועדת מאושפזות במחלקות שונות באותו בית החולים, והתינוק עובר לחיק ההורים המיועדים.

תמונה של ענבל
ענבל

מנהלת תוכן הפורטל

בחירה שגויה של רופא פוריות עלולה להכאיב

אתר הפוריות של ישראל יכול לעזור לך!

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו וכך תקבלו את החדשות האחרונות על עולם הפוריות והרופאים הטובים ביותר. 

דילוג לתוכן