למסירה תרופות פוריות

למסירה תרופות פוריות – בישראל קיימות קבוצות שונות אשר מציעות למסירה תרופות פוריות. מהן אותן תרופות? האם מדובר על אותן תרופות המוצעות בסללמסירה תרופות פוריות הבריאות הממלכתי? האם בטוח לקחת את התרופות שנמסרות ולמה בעצם יש צורך בהן?

במדינת ישראל נקבע שנשים אשר מחליטות להשתמש בביציות שלהן יכולות לעבור טיפולי פוריות עד גיל 45 ואילו נשים שמחליטות להשתמש בתרומת ביצית יכולות לעבור טיפולי IVF עד לגיל 54. זכאות לטיפולי הפריה חוץ גופית ניתנת גם לנשים אשר מעוניינות להיכנס להיריון במסגרת פונדקאות. במסגרת אותם טיפולים נכללים גם תרופות פוריות.

חשוב לדעת שמדינת ישראל היא אחת המדינות המשתייכת לרשימה מצומצמת של מדינות בעולם אשר מספקת מימון ציבורי מלא לטיפולי פוריות וזאת לעומת מימון חלקי אשר נהוג במדינות כמו למשל אוסטריה, אוסטרליה, פורטוגל, שוודיה ומדינות אשר לא מממנות תהליך זה כלל, כמו למשל רומניה, קפריסין, ארה"ב ועוד. המימון החלקי כולל גם תרופות פוריות המשמשות בעת תהליך הניסיון להיכנס להיריון.

תרופות פוריות – מימון מלא או חלקי?

תרופות פוריות הן אמנם חלק מסל הבריאות, כלומר קופות החולים מספקות תרופות אלו למטופלות אשר מעוניינות לעבור טיפולי הפריה חוץ גופית (הפריה מלאכותית). למרות זאת, לא מדובר על מימון מלא, אלא חלקי ולכן תמיד חשוב לבחון מהי רמת הסבסוד של אותה קופת החולים אליה האישה משתייכת. (לדוגמה: לקוחות כללית מושלם זכאים להחזר של 75% מההוצאה בפועל, כולל תרופות לכמות של 5-6 מחזורי טיפול בשנה). כיוון שמדובר על מימון חלקי, נשים רבות מעדיפות לחסוך בעלויות ומחפשות אחר למסירה תרופות פוריות.

תרופות אשר מיועדות לטיפול במצבים של הפרעות פריון אשר כלולות בפנקס התרופות של כל קופה וקופה, תסופקנה למטופל בהתאם להוראות החוק. באם מדובר על תרופות שאינן כלולות בפנקס התרופות, קרוב לוודאי שתהיה השתתפות עצמית על תרופות אלו. ההשתתפות עצמית משתנה מקופה אחת לשנייה, אך ברוב הפעמים מדובר על 50%. קופות החולים נוטות לספק הנחה משמעותית גם לתרופות פוריות שאינן כלולות בסל

למסירה תרופות פוריות – על מה מדובר?

נשים רבות אשר עברו טיפולי פוריות ונכנסו להיריון מעוניינות למסור את תרופות הפוריות שנותרו להן לנשים שזקוקות להן. נכון להיום ניתן נשים מפרסמות למסירה תרופות פוריות בפורומים רבים, בלוחות מודעות, בקבוצות וואטסאפ פרטיות ומדי פעם גם בקבוצות מיוחדות אשר נפתחות ברשתות החברתיות. המטרה כאן היא שנשים לא יצטרכו לבזבז מכספן במהלך טיפולי הפוריות.

אז מי זקוקה לתרופות פוריות למסירה?

כל איש בישראל אשר אינה מעוניינת לשלם שקל עבור תרופות הפוריות. נשים שלהן כבר שני ילדים ומעוניינות לעבור טיפולי פוריות בכדי להביא לעולם ילד שלישי. (אלו חייבות למממן את טיפולי הפוריות וכל הקשור אליהם באופן מלא), וקהל יעד נוספים אשר מממנים באופן פרטי את התרופות.

אמנם הכוונה כאן נהדרת ומדובר על חסכון משמעותי בהוצאה על תרופות, אך עדיין חשוב לקחת בחשבון שמדובר על מנגנון פרוץ אשר אינו נחשב כחוקי, שכן כל אישה יכולה לקחת תרופה זו או אחרת ללא מרשם רופא, דבר שיכול לסכם אותה. יש לזכור, שחשוב להיצמד אך ורק לתרופות אשר רשומות במרשם במינון מסוים .

תרופות למסירה – חשוב לדעת

  • תרופות פוריות – כאן הכוונה אל תרופות שתפקידן לגרות את השחלות ליצור זקיקים. תרופות שתפקידן למנוע ביוץ מוקדם, תרופות שמטרתן גרימת ביוץ ותרופות אותן נוטלים לקראת השרשת היריון. נכון להיום בכל פרוטוקול טיפולי נעשה שימוש בכמות גדולה של תרופות פוריות וטווח העלות של תרופות אלו נע בין עשרות שקלים לאלפי שקלים.
  • מימון – מימון התרופות כיום הוא חלקי ובמקרים מסוימים אין מימון ולכן קבוצות למסירה תרופות פוריות למסירה זוכות לפופולאריות רבה.
  • לא חוקי – נטילת תרופות שאינן במסגרת מרשם רופא וקנייה בבית מרקחת, נחשבת כלא חוקית.

ברשימת התרופות למסירה נמצאות תרופות רבות, ביניהן פרגובריס, מונפור, איקקלומין, גונל F, לווריס, אוביטרול ועוד.

תמונה של ענבל
ענבל

מנהלת תוכן הפורטל

בחירה שגויה של רופא פוריות עלולה להכאיב

אתר הפוריות של ישראל יכול לעזור לך!

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו וכך תקבלו את החדשות האחרונות על עולם הפוריות והרופאים הטובים ביותר. 

דילוג לתוכן