ועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים, היא שתאשר את ההסכם שנערך ונחתם בין האם הפונדקאית (האם הנושאת) לבין ההורים המיועדים. ללא עריכה וחתימה על הסכם, הליך הפונדקאות אינו יכול להתקיים.
בועדה נוכחים: שני רופאים מומחים לגניקולוגיה ויילוד, רופא מומחה לרפואה פנימית, פסיכולוג קליני, עובד/ת סוציאלי, משפטן (נציג ציבור), איש דת בהתאם לדתם של המערבים בהליך.
חברי הועדה יכולים להתמנות לשתי קדנציות (כל קדנציה מתפרשת על פני 4 שנים), אך לא מעבר לכך. על אחד מחברי הועדה להיות עובד מדינה.
ועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים הפעילות
- על הועדה לתת אישור ראשוני לבני זוג שמעוניינים בהליך הפונדקאות
- בני הזוג יגישו ההסכם בצרוף כל המסמכים הנדרשים
- לאחר שהועדה תקרא את החומר שהוגש ותשמע את כל הצדדים, היא תדון בבקשה ותקבל החלטה בהתאם לחוק ההסכמים לנשיאת עוברים ולנהלים.
- את ההחלטה יקבלו ברוב קולות והיא תועלה על הכתב
כל הישיבות של הועדה הן ישיבות סגורות ועל כן, כל פרסום של תוכן הועידה או חלק ממנו אסור. הועדה יכולה לחזור ולדון באישורים אותן נתנה והיה והתקיים שינוי בעובדות בתנאים ו/או בנסיבות שבשלן התקבלה ההחלטה וזאת בתנאי והביצית המופרית טרם הושתלה באם הפונדקאית.
כיצד מערערים על החלטת הועדה
על פי חוק, לא קיימת מדיוניות המאפשרת הגשת ערער. בהתאם למקובל, ניתן לפנות אל הוועדה בבקשה לבחון מחדש את ההליכים. בכל מקרה, לצדדים יש את האפשרות לפנות לבג"ץ ולהתנגד להחלטת הוועדה אך במקרה זה, חשוב להבין כי בית המשפט העליון לא בוחן את ההחלטה לגופה אלא את הליך קבלת ההחלטה.