הקפאת ביציות – כל מה שצריך לדעת

מהי פעולת הקפאת ביציות? למי היא נדרשת? מהו התיקון לחוק הקפאת ביציות ומה חשוב לדעת על תהליך ההקפאה? על כך ועוד בעמוד שלפניכם.

הקפאת ביציות – כל מה שצריך לדעת – הקפאת ביציות, היא פרוצדורה רפואית המיועדת לצרכי שימור פריון באמצעות טיפולי IVF עתידיים והיא מיועדת לכלל הנשים המתמודדות עם בעיה רפואית העלולה לפגוע ביכולות הפריון שלהן ולנשים בגילאי 30 עד 41 המעוניינות לשמר את פוריותן מסיבות שאינן רפואיות. הקפאת ביציות – כל מה שצריך לדעת הוא מאמר המספק מיד בנושא ותוכלו להמשיך ולקרוא אודות תהליך הקפאת ביציות ברחבי האתר בהרחבה יתרה.

תהליך הקפאת ביציות

הפרוצדורה הרפואית הנדרשת לצרכי הקפאת ביציות ניתנת ליישום אך ורק באמצעות היחידות להפריה חוץ גופית הפועלות באישור משרד הבריאות, כאשר התהליך עצמו מורכב משלושה שלבים:

  • שלב גירוי השחלות במסגרתו נעשה ניסיון לייצור מספר גדול ככל הניתן של ביציות היכולות לשמש לצרכי הפריה עתידה
  • שלב שאיבת הביציות
  • שלב הקפאת ביציות בתנאי מעבדה

שני השלבים הראשונים מיושמים תחת הרדמה מקומית באזור צוואר הרחם ו/או תחת הרדמה כללית. עם סיום התהליך, הביציות מצויות בהקפאה עד למועד השימוש בהן, כאשר על פי החוק המונהג בישראל בכל הנוגע לתהליך הקפאת ביציות, כל אישה יכולה להקפיא עד 20 ביציות בהן היא יכולה לעשות שימוש עד הגעתה לגיל 54. יחד עם זאת, חשוב לציין שהקפאת הביציות מתאפשרת לתקופה של עד 5 שנים מיום שאיבת הביציות והעברתן להקפאה, כאשר ניתן להאריך את התקופה הנ"ל באמצעות מסירת הודעה מראש ליחידה לטיפולי IVF בה בוצע התהליך.

הקפאת ביציות מסיבות רפואיות

ישנן מספר סיבות רפואיות המצדיקות תהליך של הקפאת ביציות בקרב נשים מגיל פריון, וביניהן:הקפאת ביציות - כל מה שצריך לדעת

  • בכל אותם מקרים בהם האישה נדרשת לניתוח כריתת רחם עקב היותה נשאית גן מסוג BRCA המגביר את הסיכון לסרטן השחלות.
  • בכל אותם מקרים בהם האישה נדרשת לטיפולים כימותרפיים העלולים לפגוע ביכולת הפריון שלה לעתיד לבוא
  • בכל אותם מקרים בהם קיים חשש רפואי לפגיעה בפריון עקב מצבים רפואיים כגון: מחלות אוטואימוניות הפוגעות בתפקוד השחלות, אנדומטריוזיוס ותסמונות נוספות.
  • בכל אותם מצבים בהם האישה נדרשת לטיפול תרופתי ממושך העלול לפגוע ביכולת תפקוד השחלות

ובמצבים רפואיים נוספים בהתאם להיוועצות עם רופא היריון

חשוב לדעת: במקרים בהם קיימת סיבה מוצדקת לתהליך הקפאת ביציות על רקע סיבה רפואית כזו או אחרת, המדינה, באמצעות קופות החולים, היא זו האחראית למימון התהליך וזאת לכלל הנשים עד גיל 39 ללא ילדים ולנשים עד גיל 39 עם ילדים מבני זוג קודמים במקרים בהם הן מעוניינות להרות ילד ראשון או שני עם בן זוגן הנוכחי.

תיקון לחוק הקפאת ביציות – מה חשוב לדעת?

עד שנת 2011 (מועד כניסתו לתוקף של תיקון לחוק הקפאת ביציות), תהליך ההקפאה ושימור הביציות נועד אך ורק לנשים שנדרשו לתהליך מסיבות רפואיות. מיום, החלת תיקון החוק, התהליך מתאפשר לכלל הנשים המעוניינות בכך במידה והן בטווח הגילים 30 עד 41. במקרים אלו, לא מוענק מימון מטעם המדינה לצורך יישום התהליך.

סיכוי ההצלחה להשגת היריון

תהליך של הקפאת ביציות אומנם אינו מבטיח היריון עתידי באופן וודאי, אך הוא מהווה את האלטרנטיבה בעלת הסיכויים הגבוהים ביותר להשגת היריון בעתיד לבוא. חשוב לציין ששיעור ההריונות המושגים באמצעות ביציות מוקפאות המופשרות לצורך כך, הוא נמוך בהשוואה לאחוזי ההצלחה של טיפולי הפריה חוץ גופית המיושמים באמצעות ביציות שאינן הוקפאו, כאשר סיכוי ההצלחה להשגת היריון באמצעות ביציות מוקפאות תלוי ב-2 גורמים עיקריים:

  1. גיל האישה ביום הקפאת הביציות
  2. מספר הביציות אשר הוקפאו במסגרת התהליך

למידע נוסף בנושא אתן מוזמנות ללחוץ כאן

תמונה של ענבל
ענבל

מנהלת תוכן הפורטל

בחירה שגויה של רופא פוריות עלולה להכאיב

אתר הפוריות של ישראל יכול לעזור לך!

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו וכך תקבלו את החדשות האחרונות על עולם הפוריות והרופאים הטובים ביותר. 

דילוג לתוכן