עריכת הסכם הורות משותפת, מצריכה הכרות עם מונחים מקצועיים ולוודא מעל לכל ספק שאתם משלבים את הסעיפים החשובים לכם. תהליך עריכת ההסכם הוא חלק מהותי מההורות המשותפת ועל כן חשוב להקפיד על הפרטים הקטנים ובמידת הצורך לשלב עורך דין מנוסה בתחומו.
הורות משותפת מאפשרת לזוג שאינו נשוי ואינו רוקם מערכת יחסים רומנטית, להקים משפחה ולגדל ילדים מתוך בחירה מודעת ומשותפת לעיתים שני בני הזוג יכולים להיות זרים לחלוטין. עריכת ההסכם עתידה לפתור אי הבנות וסכסוכים עתידיים ובטח במקרים בהם קיימת בעיה משפטית שההסכם לא פותר.
למה חשוב לערוך הסכם הורות משותפת מסודר?
הסכם ההורות המשותפת חשובה לאין שיעור ומטרתה למנוע דרישה של אחד מבני הזוג לגדל את הילד לבדו או לחילופין, למנוע זכויות מבן הזוג השני להורות המשותפת .
ההסכם מגבה את שני ההורים ומבטיח שגם במקרים של חוסר הסכמה או רצון להיפרד מהחיים המשותפים, לא תהיה פגיעה בזכויות שלהם. ההסכם מבטיח שכל צד ממשיך לגדל את הילד/ים על פי התנאים שהוגדרו מראש.
נקודות שחשוב לבדוק כאשר עורכים הסכם הורות משותפת:
- לבחור את השותפ/ה המתאים לגידול הילדים
כאשר מדובר על בחירת שותף להורות, חשוב להגדיר מראש את הנקודות החשובות לכם. שותף להורות יהיה חלק בלתי נפרד מהחיים שלכם ולכן חשוב לוודא שמעבר להגדרות הכלליות, יהיה חיבור אמיתי עם השותף להורות.
בחלק מהמקרים, כאשר יש הכרות עם השותפ/ה להורות ואתם כבר יודעים מהן הדרישות של הצד השני לגידול וחינוך הילדים, התהליך יכול להיות פשוט יותר. במידה ואתם רוצים למצוא שותפ/ה להורות ולאתר מספר מועמדים, חשוב להגדיר (עוד לפני השיחה הראשונה) את הנקודות החשובות ביותר עבורכם. - תקשורת טובה
לאחר שמצאתם את השותף המתאים להורות משותפת, חשוב לוודא שקיימת תקשורת טובה ביניכם. גם במקרה ויש היכרות ארוכה חשוב להרגיש בנוח לשתף את החששות ואת כל הנקודות החשובות לכם בגידול ילדים. ההמלצה היא להתייחס לתהליך כתחילת זוגיות (רומנטית) ולבלות זמן ארוך ככל הניתן עם השותף הפוטנציאלי. ככל שתכירו אותו יותר לעומק, כך תגלו דברים נוספים, שיגרמו לכם להבין האם מדובר בפרטנר מתאים לגידול הילדים והאם הערכים שלכם מתאימים. - סינון רפואי
חשוב !! לערוך בדיקות רפואיות שונות לרבות, בדיקת זרע ובדיקות גנטיות בהתאמה. חשוב לוודא שהצד השני בבריאות טובה ולהכיר את ההיסטוריה הרפואית של השותפ/ה. את רשימת הבדיקות הגנטיות תקבלו לאחר פגישה עם גנטיקאית.
רק לאחר שעברתם על כל השלבים וקיבלתם את ההחלטה להמשיך בתהליך ההורות המשותפת, תוכלו לפנות לגישור ולקבל את הייעוץ המקצועי לעריכת ההסכם.