החזרת עוברים שאלות ותשובות שכל אחת רצתה לשאול ולא תמיד היה לה את מי.
מדוע חשוב לשתות לפני החזרה?
על המטופלת לשתות מים לפני ההחזרה, על מנת למלא את שלפוחית השתן מהסיבות הבאות:
1. בעת בה שלפוחית השתן אינה מלאה, קשה מאוד להדגים את חלל הרחם ולחילופין, כאשר השלפוחית מלאה, גלי הקול המועברים, מאפשרים צפייה ברורה וקלה של חלל הרחם וכפועל יוצא ההחזרה מתבצעת בקלות יתרה (כמובן ובתנאי שהיא מתבצעת תחת ידיים מיומנויות).
2. שלפוחית מלאה דוחקת את הרחם לאחור, מה שמאפשר יישור זווית בין צוואר הרחם לבין הרחם – כך הצנתר (המכיל את העוברים) עובר בקלות יתרה.
יש להימנע ממתן שתן כשעתיים לפני ביצוע ההחזרה.
כמה עוברים מוחזרים אל הרחם?
בהתאם להנחיות משרד הבריאות יוחזרו לרחם עד 2 עוברים (ביצית מופרית) וזאת במטרה להימנע מהריון מרובה עוברים – מוגדר הריון בסיכון (לאישה ולעוברים) ומצריך לעיתים דילול.
כמה זמן לאחר השאיבה מתבצעת ההחזרה?
כל עוד לא מדובר בשאיבה המיועדת להקפאת ביציות, ההחזרה תתבצע בין היום השלישי ליום החמישי שלאחר השאיבה – ( 48-72 שעות לאחר השאיבה) וזאת בהתאמה מלאה להתפתחות העוברים ולשיקול דעתו של הרופא המטפל. ההחזרה מתבצעת בתנאי שהעוברים בני 2 ועד 8 תאים.
האם תהליך החזרת עוברים מתבצעת תחת הרדמה?
לא. להבדיל משאיבת עוברים בה יכולה כל אישה לקבל החלטה האם לעבור את ההליך תחת הרדמה או לאו, החזרת עוברים מתבצעת בערות מלאה. ההליך אינו כואב או מכאיב – לעיתים ישנה אי נוחות בעיקר בהקשר לשלפוחית המלאה אך לא מעבר לכך.
כמה זמן נמשך ההליך?
הליך החזרת העוברים הלכה למעשה, מתבצע למשך 10 דקות ולא מעבר לרבע שעה תמימה.
כיצד מתבצע ההליך בפועל
המטופלת נכנסת לחדר ומתקבלת על ידי אחות שמנחה אותה להסיר חלק תחתון ולשבת על כיסא המטופלים. אל המטופלת יוצאת נציגה מטעם המעבדה ותפקידה לוודא ולאמת את הפרטים האישים לרבות ת.ז של המטופלת. הרופא מעניק למטופלת מידע לרבות מספר העוברים ואיכותם ויחד מתקבלת החלטה באשר למספר העברים שיוחזרו אל רחם המטופלת (בכפוף להנחיית משרד הבריאות). את ההחזרה מבצע הרופא המטפל באמצעות צינור דק המוחדר ישירות אל הרחם דרך צוואר הרחם.
תוך כמה זמן מרגע ההחזרה עתידה להתרחש ההשתרשות?
ההשתרשות עתידה להתרחש ברחם תוך יום ועד חמישה ימים
האם המטופלת יכולה לראות כיצד מוחזרים העוברים?
בהחלט כן. ההחזרה מתבצעת באמצעות הדמיית אולטרסאונד
האם ישנם סיכונים הקשורים לביצוע החזרת העוברים ?
התהליך אינו מהווה סיכון למטופלת אלא רק לעוברים (אם בכלל) ועל כן, על הצוות המבצע את הפעולה להיות מיומן, זריז ומקצועי כך שהעוברים יצליחו לשרוד במעברים מהמעבדה ועד החזרתם אל הרחם.
כמה זמן לאחר ההחזרה נכון לבצע בדיקת הריון?
במעמד השחרור מהמרפאה תקבל כל מטופלת הנחיות מדויקות ובפרט מתי נכון לבצע את בדיקת ההיריון. על פי רוב, ההנחיה הגורפת היא להמתין בין 12-14 יום מיום ההחזרה ורק לאחר מכן לבצע בדיקת הריון. חשוב מאוד לזכור כי נשים אשר עוברות הליך רפואי של הפריה חוץ גופית, נטלו הורמונים לאורך זמן – לרוב גם ביום הקודם להחזרה, הורמונים אשר מצויים בגוף ויכולים להשפיע על תוצאות הבדיקה.
האם לאחר ההחזרה ממשיכים עם התמיכה ההורמונאלית ?
נשים רבות ממשיכות ליטול טיפול תרופתי / תמיכה הורמונאלית לאחר ההחזרה בהתאם לשיקול דעתו של הרופא. בין התרופות ההורמונאליות ניתן למצוא את הקרינון שיש להחזיר אל צוואר הרחם ועוד.
כיצד נכון להתנהל ביום שלאחר החזרת העוברים?
לאחר ההחזרה אין הרבה מה לעשות מעבר להמתנה, (שבהחלט עתידה להיות מורטת עצבים). כל עוד תקפידי על רוגע, כך ההמתנה תהיה נוחה ונעימה יותר – הקפידי להעסיק עצמך בדברים ופעולות שאת אוהבת ומרגיעות אותך.
האם צריך להישאר במנוחה לאחר ההחזרה?
בהתאם למחקרים שבוצעו במהלך הזמן, הוכח כי אין צורך במנוחה וכי האישה יכולה לחזור לתפקוד מלא ושגרתי מיד לאחר ההחזרה.
למה חשוב לשים לב לאחר ההחזרה?
אם את סובלת מכאבי בטן עזים, אם החום עולה , אם מופיעים קשיים בנשימה או בטן תפוחה עלייך לפנות למיון / להיוועץ עם הרופא המטפל.
החזרת עוברים שאלות ותשובות – יש לכם שאלה נוספת שאתם מחפשים עליה תשובה? פנו אלינו